ADANA / ÇUKUROVA - Recep Birsin Özen Ortaokulu

Tarihçe

Okulu olarak hizmet veren okulumuz 2014 Yılının Ağustos ayında yapılan depreme dayanıklılık testleri sonucunda hakkında yıkım kararı alınan okulumuz 2015 Temmuz ayında yıkılmış ve yeniden yapılmıştır.28 derslikli yeni binamızın yapımı 2016 Yılının Nisan ayında tamamlanmıştır. Yıkım ve yeniden yapım çalışmaları süresince Hacı Nazım Turgut İlkokulu ve Emine Nabi Menemencioğlu İlkokulunda eğitim-öğretim Okula Özel İsim Veriliş Amacı:1992- 1993 Öğretim yılında Eğitim-Öğretime açılır. Okulun yapımı esnasında Adana Valisi olan Recep Birsin Özen Bey'in ismi, İl genel Meclisi tarafından verilmiştir.

Mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait 3758m2'lik arsa üzerine ihtiyaçtan doğan 14 derslikli bir okul yapımı gerçekleştirilir. Çevrenin yeni yerleşime açılması ve hızlı kentleşme nedeniyle ihtiyacı karşılamayacağı dikkate alınarak 1993- 1994 Eğitim- Öğretim yılında 2 kat daha inşa edilerek 4 kat ve 28 dersliğe çıkarılır.

1997-2013 yılları arasında İlköğretim çalışmalarına devam edilmiştir.

Binamızın yeniden yapılmış olmasına bağlı olarak dersliklerin eğitim materyalleri ihtiyaçları ile laboratuvar, kütüphane, doğalgaz bağlantısı, klima, sınıf perdeleri ve çevre düzenlemesinde görülen eksiklikler giderilmeye çalışılmaktadır. Sınıflarımızın öğrenci mevcutları 22 ile 32 arasındadır....

Yayın: 09.12.2021 - Güncelleme: 09.12.2021 20:39 - Görüntülenme: 525